top of page

SOSIALT PROGRAM

12. september: MingleKAI 

   

På verksteddagen inviterer vi til MingleKAI på EnergiMølla musikk- og kulturhus i Kongsberg sentrum klokken 18:00-22:00. Det blir pizza, mingling, dj og quiz. Dette arrangementet er både for deltagerne på verksteddagen og for de som kun skal være med på konferansedagene. Vi går samlet fra hotellet til EnergiMølla. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

13. september: Omvisning i Kongsberg kirke og festmiddag

Vi går samlet fra hotellet klokken 17:45 til Kongsberg kirke. I kirken blir vi tatt med på en omvisning og får høre et musikalsk innslag.

Kongsberg kirke er oppført 1740–1761 i tegl etter tegning av bergverksembetsmann Joachim Andreas Stukenbrock. Kirkens plan er et gresk kors med skipet som et bredderom med praktfull alteroppbygning, med prekestol og orgel over. Rett overfor alteret står landets rikest utsmykkede kongestol. Den ble restaurert 1965. Kirkerommet, med blant annet takdekorasjoner av Eric Gustav Tunmarck, og de tre store lysekronene fra Nøstetangen glassverk, utgjør det rikeste og største rokokkointeriør i noen norsk kirke. I kirken finner vi også Glogerorgelet som er et historisk barokkorgel fra 1765. Det er det største bevarte barokkinstrumentet nord for Hamburg og ble laget av orgelbyggeren Gottfried Heinrich Gloger.

Kongsberg kirke.png

Kongsberg kirke

 

 

 

 

 

 

 

 

Etter besøket i kirken går vi samlet ned til festmiddagen i Smeltehytta. Der skal vi være fra klokken 19:00-22:00. Konferansier er Tom Oddby, direktør ved Buskerudmuseet. Det vil også være et kåseri ved Svein Skarheim, direktør ved Norsk Bergverksmuseum. 

Smeltehytta er et selskapslokale som er en del av Norsk Bergverksmuseum. Smeltehytta ble tatt i bruk i 1844 for å utvinne sølv av malmen som ble brutt ut fra gruvene. Bygget bærer også i dag preg av driften som opprinnelig fant sted der. I 1922 fikk Sølvverket ny smeltehytte ved det øvrige produksjonsanlegget ved Christian 7.s stoll i Saggrenda, der hvor gruvetoget i dag kjører publikum inn til Kongens gruve. Det betød at smeltehytta i sentrum gikk ut av bruk. I 1924 ble byens jubileumsutstilling arrangert i smeltehytta, og på slutten av 1930-årene ble den innredet med samlinger fra Sølvverket.

energimølla.jpg

EnergiMølla

Smeltehytta

Smeltehytta

bottom of page